Hva er søvntrening?

Det er mange forskjellige meninger om søvntrening. Noen er for, andre imot og noen er usikre. Så hva er egentlig søvntrening?

 

Søvntrening er prosessen der man lærer et barn å finne søvnen selv og sove gjennom hele natten (www.babycenter.com).

Det er viktig å huske på at “hele natten” defineres etter barnets alder og behov. Man kan ikke forvente at en baby på seks måneder skal sove hele natten gjennom. Vi spør alltid foreldrene hva som er deres mål med samarbeidet og tar en vurdering deretter. Noen ønsker å jobbe med for tidlig oppvåkning og oppvåkninger om natten mens andre vil ha en bedre opplevelse ved leggetid.

Å finne søvnen selv er en lært ferdighet og noen barn trenger litt hjelp til å begynne å lære seg denne kunsten. Nesten alle småbarnsfamilier vil streve med søvn i perioder, dette er normalt og for mange så går problemene over av seg selv. Vår tjeneste hjelper familier og barn som ikke får nok søvn og som trenger litt hjelp med å finne den gode søvnrytmen igjen. Les mer om hvem som kontakter oss her.

Vår tilnærming er et mildere alternativ til familier som følelsesmessig ikke ønsker å la barnet sitt gråte seg i søvn. Det er også for familier som tror på samsoving, men som ser at barnet ikke egentlig sover så godt selv om det ligger trygt inntil mor eller far. Eller for familier som har samsovet i noen måneder til et par år og nå ønsker at familiesengen skal være forbeholdt mor og far.

Vi utvikler og opprettholder foreldrenes evner og egenskaper til å hjelpe barna sine å naturlig takle overgangene mellom hver søvnsyklus gjennom vår naturlige og milde metode. På en måte kan man si at vi trener foreldrene til å hjelpe barna sine med å finne søvnen selv.

 

 

Foreldre tar informerte valg

Du kan være hos barnet gjennom hele prosessen

Vår metode har hjulpet mange familier

Vi tilbyr 15 minutters gratis konsultasjon på telefon eller Skype / Google Hangouts. Kontakt oss via skjemaet under: 

1 + 9 =