Spørsmål og Svar

Hvilken metode bruker dere?

The Gentle Sleep Coach filosofien ble utviklet av Kim West LCSW-C, The Sleep Lady® da hun så at mange foreldre hadde vansker med å gjennomføre søvntrening da de fryktet det ville ødelegge barnet følelsesmessig, noe som fylte dem med skyldfølelse.

The Gentle Sleep Coach tilnærmingen er et mildere alternativ til familier som følelsesmessig ikke ønsker å la barnet sitt gråte seg i søvn alene, for familier som har prøvd Ferber metoden og det ikke virket. Det er også for familier som tror på samsoving, men som ser at barnet ikke egentlig sover så godt selv om det ligger trygt inntil mor eller far. Eller for familier som har samsovet i noen måneder til et par år og nå ønsker at familiesengen skal være forbeholdt mor og far.

Noen lurer på om vi kan garantere ingen tårer. Men det kan vel ingen… Dersom dere for eksempel har lært barnet ditt å sovne i armene dine for alle dagsovinger, sengetid og oppvåkninger på natt og du bestemmer deg for å endre på dette; er det naturlig at barnet vil protestere på forandringen. De skjønner ikke hvorfor du plutselig endrer på den kjente fremgangsmåten. Hvis barnet er så lite at det ikke har språk; vil det gråte. Vårt mål er så lite gråt som mulig. Vi oppmuntrer foreldre til å være kjærlig og responsiv, men gi barnet rom for å lære seg evnen til å finne søvnen selv. Forelderen blir ved barnet og responderer med fysisk og verbal trøst, samtidig som barnet får mulighet til å finne søvnen selv.  På den måten støttes utviklingen av trygg tilknytning mellom foreldre og barn. Vi jobber for å lage en individuell, steg for steg søvnplan, som tar i betraktning deres foreldre filosofi, barnets alder, helse og temperament, mors velvære og resten av familiedynamikken. Og viktigst av alt: vil vil støtte og veilede dere gjennom prosessen fra begynnelse til slutt.

Er det trygt?

Ja, vår metode er mild og trygg. Dere kan bli hos barnet mens det lærer å finne søvnen selv.

Som Gentle Sleep Coach så anbefaler vi alltid at dere sjekker med lege / helsestasjon før vi begynner prosessen. Dette er fordi vi må utelukke at det ikke er medisinske årsaker til søvnproblemene.

Hva om vi ikke er fornøyde?

Vi opplever sjelden at foreldre ikke er fornøyde. Det er imidlertid noen ting som kan forstyrre / forlenge prosessen slik at man ikke får ønsket resultat.

  1. Når foreldre ikke er konsekvente og følger planen
  2. Når besteforeldre, barnevakter eller andre må ta over prosessen et par netter
  3. At mor eller far har fødselsdepresjon

 

Hvis dere føler at vi ikke har fått resultater så tar vi et nytt møte sammen der vi går grundig igjennom og undersøker hva som har gått feil og hvorfor. Vi vil da refundere noe av beløpet eller tilby ekstra tid – vi lover å gjøre vårt beste.

Hvordan betaler man?
Kan dere jobbe med søsken?

Ja, vi kan jobbe med søsken. Kryss av for dette på historieskjemaet og fyll inn informasjon. Vi anbefaler at dere går for pakkeløsning to eller tre hvis vi skal jobbe med mer enn ett barn. May er mor til tvillinger og har gode resultater å vise til her.

Hvor lang tid tar det?

De fleste familier vil løse sine søvnproblemer innen to uker. I noen tilfeller kan det ta litt lengre tid med dagsoving, å stå opp for tidlig og tilfeldige oppvåkninger om natten.

 

Blir det masse tårer?

Vårt mål er så lite gråt som mulig. Vi kan dessverre ikke garantere at det ikke blir tårer da det er naturlig at det blir litt protester. Det vi kan garantere dere er at dere kan få være med barnet mens det gråter slik at barnet ikke føler seg redd og at dere som foreldre har full kontroll.